Skip to main content

Kokemusasiantuntija­- ja vertaistukikoulutuksia

Koulutukset tarjoavat mahdollisuuden jakaa omia kokemuksiaan ja oppia hyödyntämään niitä. Koulutuksen aikana osallistujat saavat tietoa ja työkaluja, jotta omaa elämänkokemusta voi käyttää apuna vertaistukea antaessaan.

Mielen Avoin Opisto

Kokemusasiantuntijoiden peruskoulutus on laajuudeltaan noin 100 tuntia. Koulutus ei ole tutkintoon tai tutkinnon osan suorittamiseen tähtäävää. Osallistuminen on maksutonta. Koulutus on tarkoitettu Pirkanmaalla asuville ja opetuskieli on suomi.

Taiteen Sulattamo

Kokemusasiantuntija taiteen keinoin -koulutus soveltuu mielenterveys- ja päihdetoipujille jotka ovat toipumisessaan sellaisessa vaiheessa, että kykenevät auttamaan muita oman kokemuksensa kautta.

Taiteen Sulattamo

Soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaajien koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet itse kokenut mielenterveyden tai päihteiden käytön kanssa haasteita elämäsi varrella ja haluat nyt tarjota vertaistukea hyödyntäen eri taidemenetelmiä.

Werkko ry

Haluaisitko kouluttautua kokemusasiantuntijaksi tai vertaisohjaajaksi? Werkko ry järjestää erilaisia koulutuksia yksin ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa Keski-Uudenmaan alueella. Meiltä voit myös kysellä alueen muiden toimijoiden koulutuksista.